Tõnis Oja • 26. oktoober 2008 kell 22:00

Oktoober on olnud rahapõletamiskuu

Reedel toimus Tallinna börsil taas suur hinnalangus, Äripäeva indeks tegi suurima kukkumise alates 2007. aasta veebruari algusest. Päevaga haihtus 1,6 miljardit krooni ettevõtete turuväärtusest.

Tallink kaotas 9,4 protsenti oma väärtusest ning Olympic EG aktsia hind kukkus 8,4 protsenti 15,33 kroonile. Sellega on Tallinki turuväärtus langenud vaevalt kolmele miljardile kroonile, Olympicu väärtusest on järel vaid 2,3 miljardit.

Olympicu puhul on märkimisväärne ka asjaolu, et täpselt kaks aastat tagasi börsile läinud kasiinokompanii aktsia hind oli esmakordselt vähem kui üks euro.

Reedel kolmanda kvartali majandustulemused avaldanud Eesti Telekomi aktsia hind kukkus 5,9 protsenti

Hinnalanguse eesotsas olid Silvano FG, mille hind kukkus 14,3 protsenti, 15,02 kroonile, Baltika, mis kaotas kümnendiku oma väärtusest ning Tallinna Kaubamaja aktsia, mille hind kukkus 9,4 protsenti, 45,38 kroonile.

Kolme eelneva aktsia käibed olid üsna korralikud - Silvanol 1,3 miljonit, Baltikal 0,7 ning Tallinna Kaubamajal pool miljonit krooni.

Oktoober on olnud Tallinna börsil järjekordselt suur rahapõletamiskuu. Kuu algusega võrreldes on ettevõtete väärtus kahanenud enam kui üheksa miljardi krooni võrra 26,8 miljardi kroonini. Aasta algusest saadik on läinud 35 miljardit krooni.

Hetkel kuum