Tõnis Oja • 27. oktoober 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Tulemus pole oluline, likviidsus on põhiline

Ehkki käimas on eelmise kvartali majandustulemuste avaldamishooaeg, pole investoritel seekord tulemustega suurt midagi peale hakata, sest aktsiate hindade liikumisele ei avalda need peaaegu mitte mingisugust mõju.

Eilne päev oli selle koha pealt üsna iseloomulik - aktsiate hinnad liikusid päevasiseselt nagu Ameerika mäed.

Märkimisväärseim oli vast Tallinki aktsia, mille hind kukkus vaatamata enam kui miljoni krooni suurusele käibele üle 10 protsendi, 4,07 kroonile. Tallinki aktsia hind on sel aastal kukkunud juba 75 protsenti. Juhatuse liige Keijo Mehtonen ütles kaks nädalat tagasi ajalehele Turun Sanomat, et aktsia hind ei vasta mitte mingil juhul ettevõtte väärtusele ning tema meelest võiks Tallinki börsilt ära viia.

Tallink peaks eelmise, 31. augustil lõppenud majandusaasta tulemused avaldama veel sel nädalal.

Norma aktsia hind kukkus 13,9 protsenti, ehkki 0,75 miljoni krooni suurune päevakäive pole selle aktsia jaoks samuti väga väike. Aga ju siis aktsiate müüjal või müüjatel on müümisega kiirevõitu.

Investeerimispankur Joakim Heleniuse käe all olev Trigon PD aktsia hind kukkus 18 protsenti, 10,64 kroonile. Ettevõte teatas reedel, et varem välja kuulutatud aktsiaemissioon jääb ära. Aasta tagasi lubas ka Soomes hästi tuntud ärimees, et selle aasta lõpuks on Trigon PD suurim kinnisvarafirma Tallinna börsil.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt