Kadri Jakobson • 3. november 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Uurimisorganitel huvi Oma Ehitaja vastu

Oma Ehitaja ehitas riigihanke korras Taastusravikeskuse Estonia saunakompleksi, mis läks maksma kokku 70 miljonit krooni. Fridolini sõnul tegi Oma Ehitaja ehituse peatöövõtu lepingu alusel seal juurdeehitus- ja rekonstrueerimistööd. "Lepingu sõlmimisele eelnes nõuetekohane riigihange, Oma Ehitaja täitis kõik lepingulised kohustused korrektselt," rääkis Fridolin. Kuna on esitatud kahtlustus (Vello Järvesalule), siis on igati loogiline, et huvi on tuntud ka ehitaja vastu, ütles Fridolin.

Mis puudutab Pärnu linnavalitsuse renoveeritud raehoonet ja Steniardi ning linna vahelist kasutusvalduse tasu, ütles Fridolin, et esialgse lepingu järgi pidi linnavalitsus tasuma 24 kuu jooksul alates juulist 2007 kõik osamaksed.

Fridolini sõnul pöördus linnavalitsus Steniardi poolde mullu novembris palvega vähendada kasutusvalduse kuumakseid, kuid alates 2009. aastast nägi leping ette kogu võlgnevuselt koos intresside ja käibemaksuga juba 10,3 miljoni kroonist kuutasu. "Selline lahendus tulenes ühelt poolt Pärnu linna esitatud ettepanekust ja teiselt poolt sellest, et sellisel juhul ei olnud vaja pikendada seatud hoonestusõiguse ja kasutusvalduse tähtaegu ning võlgnevus oleks tasutud esialgse lepingu tähtaegade raames," selgitas Fridolin.

Selle aasta juulis esitas linn taas Steniardile taotluse muuta Suur-Sepa 16 puudutavaid lepinguid.

"OÜ Steniard on Pärnu taotluse koos oma koostööpartnerist finantseerijaga läbi vaadanud ning esitanud omapoolse ettepaneku maksegraafiku ja tingimuse osas. Meile teadaolevalt ei ole Pärnu linn teinud veel lõplikku otsust, sest volikogu pole 2009. aasta eelarvet kinnitatud," rääkis Fridolin.

Kuidas esialgne Pärnu linnavalitsuse hoone rekonstrueerimise hind tõusis 84,4 miljoni kroonini?

"Läbirääkimiste käigus täpsustusid linna soovid ja vastavalt sellele tuli pakkujatel ka oma lõplikes pakkumistes arvestada täpsustatud lähteülesandega," selgitas Fridolin.

"Kõige olulisemat mõju hinnale avaldas siseviimistluse taseme tõstmine. OÜ Steniard pakkumise maksumus oli üle 3,5 miljoni krooni odavam teisest esitatud pakkumisest, mille tulemusel kinnitas linnavalitsus oma korraldusega OÜ Steniard pakkumise võitjaks.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt