Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Playtech palkab juurde 80 inimest

  Praegu on Playtechil Tartus 330 töötajat. Kasvu põhjendab ettevõte organisatsioonilisest kiirema ärilise kasvuga, mistõttu on nüüd tekkinud vajadus end ka töötajate arvu kohapealt laiendada.
  Korporatsioon, mille kuues üksuses üle maailma töötab juba 700 inimest, on viimase aasta jooksul jõudsalt kasvanud. Seda küll väljaspool kodumaad, nimelt Indias.
  India kasvupotentsiaali hindab ettevõtte tegevjuht Rein Lemberpuu jätkuvalt heaks, kuid spetsialistide usaldusväärsust ja taset kehvapoolseks. Seda võrreldes Eesti spetsialistidega, kes ju maailmaski oma ägedate oskustega kuulsust on kogunud.
  "Praeguse üldise majanduslanguse taustal võib täheldada surve nõrgenemist Eesti IT-tööjõuturul, kuna siseturg lähema aasta jooksul eeldatavasti kahaneb ja töötajad hindavad tööandja valikul senisest enam stabiilsust. Eks selles peitub võimalus meie kui siseturust sõltumatu suure tööandja jaoks," selgitas Lemberpuu.
  Enim ootab ettevõte arendajaid ja kvaliteedispetsialiste, sest just need valdkonnad on tarkvaratootja jaoks prioriteetsed. Siiski ei tasu ka teistel IT-spetsialistidel klaviatuuri kohe nurka visata, sest oodatud on ka laiem töötajaskond.
  "Kuid kuna planeerime tasakaalustatud kasvu, siis otsime palju väga erinevaid kompetentse," kinnitas Lemberpuu. Eelistatud on tavapärase kombe kohaselt eelkõige eelneva kogemusega spetsialistid.
  Suurenenud palgakulu liigset mõju kasumlikkusele Lemberpuu ei karda ning hindab firma tulevikku hoopis vastupidiselt. "Oleme pigem olukorras, kus tööjõuressursi puudus võib pidurdada ärilist kasvu rohkem kui kasvav palgakulu," sõnas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
USA aktsiaturg langes peale viiepäevast tõusu
USA aktsiaturg tuli kolmapäeval allapoole, kui jaekaubanduskett Target näitas kasumi kukkumist ning Föderaalreservi juulikuu istungi protokoll kinnitas varasemat teadmist, et intresse tõstetakse seni, kuni inflatsioon on allapoole tulnud.
USA aktsiaturg tuli kolmapäeval allapoole, kui jaekaubanduskett Target näitas kasumi kukkumist ning Föderaalreservi juulikuu istungi protokoll kinnitas varasemat teadmist, et intresse tõstetakse seni, kuni inflatsioon on allapoole tulnud.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Väikepruulijad pettusid valitsuses: see on näkku sülitamine
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Elektrilevi saab 8 miljonit elektri mikrotootjate võrku ühendamiseks
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.