ARK kogus 44,6 mln krooni riigilõivu

Virge Lahe 08. jaanuar 2009, 00:00

ARKi avalike suhete osakonnast ütles Timo Vijar, et kuna eksamite arv on olnud suurem kui varasematel aastatel, on ka riigilõivu kogutud varasemast rohkem.

Vijar märkis, et mullust 55protsendilist sõidueksami läbimist ei saa kindlasti rahuldavaks pidada. "Me usume, et see protsent hakkab tõusma," ütles ta. Vijar selgitas, et viimastel aastatel oli eksamist läbisaajate protsent madalam suurema mahu tõttu. Teine põhjus oli Vijari sõnul selles, et suhtumine oli vale. "ARKi eksamit võetakse hädavajaliku eksamina, mida on vaja kiiresti kaelast ära saada, aga ei mõelda sellele, et teadmisi on vaja terve elu," rääkis Vijar lähemalt.

"Kui mõni on kehvemini ette valmistatud, tuleb käia ARKis rohkem eksameid tegemas, aga mingisugusest raha kogumisest ei saa küll juttu olla," uskus Vijar. "Me räägime ikkagi liikluskultuuri parandamisest ja sellest, et meie liikluses peaksid osalema juhid, kes on selleks 100 protsenti valmis," rõhutas ta.

ARK teeb Vijari sõnul koostööd nii maanteeameti kui ka autokoolidega, et parandada õpilaste suhtumist õpitavasse ja suurendada liiklusvastutust. "Mingi roll on ka üldhariduskoolidel," märkis ta. Samuti on ARK ka ise programme välja töötanud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing