ÄP 5 aastat tagasi: Hinnaralli lükkasid käima ettevõtjad

ÄP 12. veebruar 2009, 00:00

Liitumine ELiga annab Eesti ettevõtjatele hea võimaluse hindu tõsta. "On tunne, et tarbijat tahetakse praegu kõikjalt tulevate hinnatõusuteadetega hulluks ajada," ütles Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing. Tema sõnul kasutavad ettevõtjad ühiskonnas toimuvaid muudatusi alati enda huvides ära. Nt elektri hinna tõusu järel tõstavad ettevõtjad toodete hindu alati pisut enam. Toiduliidu juhatuse liikme Oliver Kruuda sõnul ootab toidukaupu ees 20% hinnatõus ja liit kavatseb teha valitsusele ettepaneku vabastada esmatarbekaubad käibemaksust.

Hetkeseis: käibemaks on alles ja hinnad liiguvad vastupidises suunas.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing