Muuda innovatsioon igapäevaseks

Urve Vilk 23. veebruar 2009, 00:00

Milliseid assotsiatsioone tekitab sinus selle aasta märksõnaks kuulutatud innovatsioon? Uuenduslikkus, hoolimata ehk veidi üleekspluateeritud kõlast, peaks aitama meid praegusest hädamerest valutumalt välja tulla.

Euroopa Komisjon on kuulutanud 2009. aasta loovuse ja innovatsiooni aastaks. Tunnuslausega "Kujutle. Loo. Uuenda" aasta eesmärgiks on arendada kõigi inimeste loovust kui innovatsiooni käivitajat ning peamist tegurit, mis võimaldab elukestva õppe kaudu arendada isiklikke, tööalaseid, ettevõtlusalaseid ja sotsiaalseid pädevusi.

Kavandatavaid loovuse ja innovatsioonisuutlikkuse edendamise meetmeid kohaldatakse elukestva õppe kõigis etappides, alates haridus- ja koolitusvormidest kuni töö- ja pensionieani. Kavandatavate meetmete hulgas on teavitamis- ja tutvustamiskampaaniad, algatused nii Euroopa, riiklikul, piirkondlikul kui ka kohalikul tasandil.

Ka Eesti Vabariigi president kuulutas oma aastalõpukõnes 2009. aasta innovatsiooniaastaks, olles ühtlasi innovatsiooniaasta patroon. Innovatsiooniaasta on üleriigiline kogu aastat hõlmav koostööprojekt - rõhutatakse uuenduste olulisust, motiveeritakse ettevõtjaid ajama äri nutikamalt, kohanema paremini uue majandusolukorraga ning otsima toodete ja teenuste arendamise kaudu konkurentsieeliseid.

Projekti eesmärk on, et aasta pärast ei peaks Eesti inimesed innovatsiooni enam tehnokraatlikuks ja kaugeks, vaid loomulikuks osaks oma elust. Innovatsioon ei tähenda ainult millegi leiutamist, vaid millegi tegemist uuel viisil, mis lubab teha olemasolevaid asju teisiti, paremini, kiiremini ja odavamalt.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing