Edgar Savisaar ajas oravad tagajalgadele

Kadri Paas 03. aprill 2009, 00:00

"Te ikka arvate, et ma olen seda tema arvamusavaldust lugenud. Ma arvan, et see ei vääri lugemist. Kui see on nii, nagu te väidate, siis ta on kehvaks jäänud. Väsinud. Juba 1994. aastast räägitakse, et kohe pärast valimisi kroon devalveeritakse. No... 1994 oli see Tiit Made, hiljem on see Olev Raju olnud. Rääkijaid on olnud küll ja küll. Minu kommentaar on teile teada. Jama! Täielik jama! Aga võiksite küsida ka kinnitust proua Pauksonilt ja härra Mangilt," prahvatas peaminister Andrus Ansip.

Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Jürgen Ligi teatas, et tema ei pea Savisaart enam ammu tõsiseltvõetavaks inimeseks.

"Ta elab täiesti omas maailmas. Mingis teises reaalsuses. Viimane asi, mis teda huvitab, on Eesti. See on lihtsalt nii loll jutt, et... Võime Läti pealt vaadata, kuidas devalveerimine käib. Otsitakse kõikvõimalikke võimalusi, kuidas devalveerimist vältida, kuigi põhjusi oleks palju rohkem ja võimalusi samuti. Nende eesmärk on iga hinna eest hoida lati kurssi. Nad on meist kaks aastat maas. Eestis on kindel tahe euro kasutusele võtta. Krooni kurss ei ole mingi küsimus. Suudame seda igal juhul ka kriisi ajal hoida. Devalveerimine ei annaks meile midagi," oli Ligi nördinud.

Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse professor, Eesti Panga nõukogu liige Urmas Varblane arvab, et praegu peaks tegema kõik selleks, et suudaksime euro kasutusele võtta krooni devalveerimata.

"Ma arvan, et see ei ole esimene ega viimane krooni devalveerimise teemaline sõnavõtt. Loodame, et nende sõnavõttude peale rahvas ei hakka pangajooksu tegema," märkis Varblane.

Riigikogu rahanduskomisjoni endine esimees ja Eesti Panga nõukogu eksliige Kalle Jürgenson kahtleb krooni devalveerimises.

"Tegemist on poliitikutega, kellele meeldib ette anda kammertoone, et ühiskond ja ülejäänud poliitikud hakkaksid nende järgi jalalt jalale hüppama. Peaksime igal juhul püüdma devalveerimist vältida," ütles Jürgenson.

"Pigem kärpida, võtta laenu, kasutada reserve. Minu isiklik seisukoht on ka see, et minu poolest võiks ka euro jääda sinna, kus ta praegu on, ja pigem hoiduda devalveerimisest," kommenteeris Jürgenson.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:01
    Otsi:

    Ava täpsem otsing