Tridens loobus juhatuse liikmetest

Katre Pilvinski 15. aprill 2009, 00:00

Tridensi nõukogu esimees Juho Ojasoo kinnitas, et ettevõte tõmbab juhtimiskulusid kokku ning lõpetas 6. märtsil kõigi kolme juhatuse liikmega teenistuslepingud. Tridensi endine juhatuse esimees oli Jaan Saar ning juhatuse liikmed Indrek Habak ja Monika Tamm.

"Tridens on juba rohkem kui aasta vältel analüüsinud oma tegemisi nii kaubagruppide kui ka tegevusvaldkondade lõikes. Selle aja jooksul oleme loobunud kahjumlikest, väiksema marginaaliga tegevustest ja kaubagruppidest," selgitas Ojasuu.

"Eesmärk on muuta ettevõte efektiivsemaks, nagu praegune raske aeg eeldab," põhjendas Ojasoo.

Juhatus on praegu üheliikmeline - Herlend Lukksepp. "Koormus on muidugi suurem ja otsustusõigust ja vastutust on lisandunud ka keskastmejuhtidele," rääkis Ojasoo.

Tridensi endine juhatuse liige Indrek Habak ennustas, et juhatuse liikmete lepingute peatamine mõjutab Tridensi tegevust pärssivalt. "Ei ole võimalik, et üks inimene teeb kolme inimese töö ära," põhjendas ta. Finantsjuhtimises aitab ettevõtet siiski konsultant.

"Lahkuminek oli korrektne, härrasmeeste kombel ja rahumeelne ka. Tegime tööd viimase hetkeni," kommenteeris Habak. Tema sõnul oli lihtne kokku hoida lepingute lõpetamise teel. "Lepingute tähtaeg oli niikuinii kohe-kohe lõppemas," lisas ta.

"Suhtlen oma endiste alluvatega päris tihedalt, nad küsivad nõu. Tean, neil seal lihtne pole," märkis Habak.

Karmide otsuste tegemine on igal juhul tervitatav, kui ettevõte on ebaedukas. Mujal maailmas vahetatakse ettevõtete juhte just sellel põhjendusel, et uuendada organisatsioonis juhtimist - see on keskse tähtsusega.

Kolmeliikmelise juhtkonna asendamine üheliikmelisega ettevõtte tegevust ei pidurda. Tähtis on, et töö ära tehtaks.

Uuringud kinnitavad seda, et kriisi tuleb juhtida kiiresti ja otsustavalt ning otsustamine tsentraliseeritakse alati.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:02

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing