Vastutustundlik käitumine annab ka rahalist kasu

Urve Vilk 27. aprill 2009, 00:00

Mida tähendab teie jaoks vastutustundlik olemine?

Jana Kelus: Leida ettevõtte äriliste eesmärkide, keskkonna ning sotsiaalsete valdkondade sobiv vahekord. Põhitegevus ettevõtte ja linnakodaniku jaoks on, et vesi tuleks ja läheks ning et see toimuks iga päev. Oluline on ka keskkonnasäästlikkuse ja tervislike eluviiside edendamine.

Priit Koff: Peame vastutama eri huvigruppide kaitse eest: meil on 430 000 lõpptarbijat, kelle jaoks on oluline saada puhast joogivett, samas vastutame laiemalt ümbritseva keskkonna eest, millega on seotud reovee puhastamine ja ärajuhtimine. Loomulikult on meil vastutus ka töötajate ja aktsionäride ees.

Lisaks on meie eesmärk tõsta inimeste keskkonnateadlikkust, suurendada tarbijate keskkonnasõbralikku käitumist ja harida noori.

Mida soovitate ettevõtetele, kes vastutustundlikkusele veel ei mõtle?

Priit Koff: Vastutustundlikkuse kaudu on organisatsioonikultuuri seisukohast võimalik palju ära teha, praegu on selgelt paremas seisus ettevõtted, kellel on tugev organisatsioonikultuur ja väärtused selgelt paika pandud. See tekitab hea enesetunde nii töötajates, aktsionärides kui ka juhtkonnas ning ühiskonnas laiemalt.

Jana Kelus: Asjade läbimõtlemine võib teinekord tuua ka rahalist kasu, eriti keskkonnaküsimustest, näiteks energia säästlikuma kasutamise korral.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:56
    Otsi:

    Ava täpsem otsing