Keelatud lugu

Aivar Hundimägi 15. mai 2009, 00:00

Tänases Äripäevas ilmus keelatud lugu. Avalikkusele vähetuntud Martin Krupp ja Eve Prinits keelasid Äripäevas avaldada uudise nendega seotud ettevõtetes toimunud omanikevahetusest, sest nende väitel puudub nende tegevuse vastu ülekaalukas avalik huvi.

Me ei saanud nende nõudmisele vastu tulla, sest meie hinnangul on Krupp ja Prinits avaliku elu tegelased. Nad on seda järgmistel põhjustel.

Martin Krupp on olnud Eesti ühe mõjuvõimsama poliitiku Edgar Savisaare äripartner. Olnud seotud sellesama poliitiku kahtlase majatehinguga, mille sisu üritati avalikkuse eest varjata.

Ta on olnud seotud riigikontrolli terava kriitika alla sattunud endise Kalevi kommivabriku rendile andmisega politseile. Üritanud tagantjärele vormistatud tehinguga jätta riik ehk kõik maksumaksjad ilma riigile panditud Kalevi aktsiatest. Ja olnud see õnnelik, kelle juhitud firma sai 125 krooni eest Kalevi kommivabriku suuruselt kuuendaks aktsionäriks.

Krupp ei saa hoiduda ajakirjaniku esitatud küsimustele vastamisest põhjendusega, et ta ei ole avaliku elu tegelane. Ning pärast seda, kui kirjeldatud skandaalidega seotud ettevõtete omanikuks on saanud Eve Prinits, käsitleb Äripäev ka teda avaliku elu tegelasena.

Krupi sidemed ja tema varasemad tehingud on need, mis on tekitanud Äripäevas huvi tema persooni vastu.

Ma saan küll aru, et see huvi võib olla häiriv, aga mul ei ole midagi lohutavat Martin Krupile öelda, sest me kindlasti jätkame ka pärast tänase artikli ilmumist tööd selle nimel, et saada vastused meid huvitavatele küsimustele.

Kõige parem võimalus meediahuvist pääseda oleks see, kui varjamine asenduks avalikustamisega.

Kui on aga tehtud tehinguid, mida avalikustada ei saa, siis tuleb sellega lihtsalt leppida, et meedia selliste tehingute vastu huvi tunneb.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:05
    Otsi:

    Ava täpsem otsing