Vara HTG maksis 30 miljonit dividende

Anne Oja 02. juuni 2009, 00:00

Vara HTG pangakontol oli 2008. aasta viimasel päeval raha 171 miljonit krooni.

Ettevõte maksis eelmisel aastal välja 30 miljonit krooni dividende, mis Vara HTG juhatuse liikme Aldo Daponi sõnul olid pärit 2006. aastast. "Vara HTG määras dividendid 2006. majandusaasta eest, nende dividendide reaalne väljamaksmine toimus 2008. aastal. Sealt ka rahakäibe aruandes rida, kust nähtub dividendide maksmine," selgitas ta.

2007. aasta eest Vara HTG dividende ei määranud ning neid ei ole ka välja makstud, kinnitas Dapon. Kuna 2008. aasta eest ei ole samuti dividende määratud, siis ei saa neid ka välja maksta, lisas ta. Jaotamiskõlbulikku kasumit on firmal kogunenud 371,6 miljonit krooni.

Ülejäänud küsimustele Dapon ei vastanud. "Küsimused puudutavad otseselt ettevõtte äritegevust. Vara HTG ei ole avalik ettevõte, seega ei pea ettevõtte aktsionärid võimalikuks ka oma ärilisi otsuseid ja plaane avalikustada. Kaalume oma töös pidevalt erinevaid investeerimisprojekte. Praeguses majandussituatsioonis on majanduslikult põhjendatud ettevõtte likviidsuse tagamine," selgitas ta.

Ajaleht küsis Daponilt, miks suurendas Vara HTG SEB laenu, refinantseerides hüppeliselt oma laenukoormust, hoides seejuures suurt summat rahas. Sellele riskile juhtis tähelepanu ka majandusaasta aruandele hinnangu andnud audiitor.

Aasta alguse seisuga oli Merkol allahinnatud objektide kahjum 20 protsenti objekti kohta, ettevõtte juhatuse liikme Alar Laguse sõnul lähiajal allahindlusi plaanis siiski veel pole.

"Kui just väga rajuks ei lähe, siis me täiendavaid allahindlusi ei tee," märkis Lagus eilsel aktsionäride koosolekul.

Ettevõtte juhatuse esimehe Tiit Robeni sõnul vaatab Merko turul ringi ja sobivuse korral kavatseb ka mõne ostu teha.

"Sularaha kontol hoida meil plaanis pole. Kui midagi huvitavat leiame, siis ka ostame," vastas Roben Merko Ehituse aktsionäride koosolekul küsimusele, kas Merko plaanib kontol laiutava 700 miljonit krooni hoida puhvriks raskustes ettevõtete ülesostmiseks, sarnaselt Vooremaa Teede ostutehinguga.

Merkol on praegu üle 400 korteri külmutatud, kuid esialgu nende ehitamisega edasi minna ei plaanita.

"Kui turg paraneb, siis saame kohe ka startida. Ootame, kuni olemasolevad korterid on ära müüdud," märkis Lagus. Küsimusele, kui kaugel on Merko Ehitusele kuuluva OÜ Unigate 50%-lise osaluse müük Toomas Lumaniga samadel tingimustel ehk 20 miljoni krooni eest ASile Nordecon International, vastas Roben, et selles osas mingeid arenguid toimunud ei ole, kuigi Merko on jätkuvalt huvitatud selle osaluse müügist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:06
    Otsi:

    Ava täpsem otsing