Enteri omanik: töö poodides jätkub

Silvia Kruusmaa 15. juuli 2009, 00:00

"Majandussurutisest tulenev jaemüügi märgatav vähenemine on halvendanud ASi Enter ITMarket finantspositsiooni ning seetõttu otsustas ettevõte esitada Harju maakohtule enda vastu pankrotiavalduse," ütles Paalberg. Tema sõnul ei selgu pankrotimenetluse algatamine enne 3. septembrit ning välistatud pole ka teised lahendused.

Paalbergi sõnul pole plaanis kauplusi sulgeda ega töötajaid koondada. Samuti täidab ettevõte kõik kohustused klientide ees, märkis ta.

Enter ITMarket taotles varem ettevõtte saneerimist, sest ettevõtte omanikud ja juhtkond leidsid, et ümberkorraldusi pole võimalik lõpule viia ilma kohtuliku saneerimiskaitseta.

Eile algatas Harju maakohus Enter ITMarketi pankrotimenetluse ja samuti osaliselt Paalbergile kuuluva arvutitootja ML Arvutid saneerimismenetluse.

GILD Arbitage'i fond laenas mullu Enter ITMarketile miljon eurot (15,6 mln kr) intressiga 30%. Esialgu teatasid GILD ja Enter ITMarket mullu augustis, et GILD investeerib Enteri laienemisesse kaks miljonit eurot. "GILD ei ole ettevõtte osanikuks saanud, kuna investeering oli struktureeritud nii, et osalus tekib ainult teatud tingimuste täitumisel," selgitas GILD Bankersi partner ja GILD Arbitrage'i fondijuht Tõnno Vähk.

"Samuti oli meil võimalus investeerida ettevõttesse suuremas mahus, kuid majandusolude muutudes pidasime otstarbekaks investeerida ainult miljon eurot," lisas ta. Laenu tähtaeg oli tänavu juuli alguses, kuid võlga pole GILDile tasutud.

Veel aasta eest märkis Vähk, et Enter on valinud vettpidava jaemüügistrateegia, mille edu on tõestatud teistel turgudel. Nüüd kinnitas Vähk, et ettevõtte strateegia oli mullu küll vettpidav, aga kahjuks ei võimaldanud järsk majanduslangus seda ellu viia.

Tehnikapoodide kett Enter ja nende tütarfirma IDream on tänavu üle Eesti sulgenud mitu kauplust.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing