Suuromanik kaalub Tallinna Vee müüki

Indrek Kald 22. juuli 2009, 00:00

"Kõigepealt kahtleks ma selles uudises ja alles siis vaataks, mis edasi juhtuma hakkab või ei hakka," kommenteeris Tallinna Vee nõukogu liige, Elioni juht Valdur Laid. Tema sõnul pole Tallinna Vee nõukogus küsimust käsitlenud. Nõukogu kogunes tema sõnul viimati üle-eelmisel nädalal ning siis arutati ettevõtte esimese poolaasta majandustulemusi ning perspektiive.

"See on omanike teema," vastas Laid küsimusele, kas tema ligi viieaastase Tallinna Vee nõukogu liikmeks oleku aja jooksul on kuulda olnud huvilistest, kes võiksid pretendeerida United Utilitiesi asemel ettevõtte suurosanikuks.

Ka teine Tallinna Vee sõltumatu liige, ASi Amserv Grupp tegevjuht Mart Mägi kinnitas, et pole veefirma suuromaniku võimalikust vahetusest kuulnud.

Suurbritannia suurim börsil olev veekompanii United Utilities analüüsib, kas müüa varasid, mida ei reguleeri Briti veeteenuste turu reglement, kirjutas ajaleht Independent. Teiste seas võib lehe teatel müüki minna ka veefirma Eesti üksus. United Utilitiese esindaja keeldus võimalikku müüki kommenteerimast.

LHV Balti analüüsiosakonna juhi Erki Kerdi arvates on vähetõenäoline, et United Utilities müüb osaluse Tallinna Vees. "See on United Utilitise jaoks võrdlemisi väike üksus, mida müüa," põhjendas Kert E24-le. "Siinne segment toodab neile päris kena rahavoogu ja ma ei näe põhjust, miks peaks sellest loobuma."

Vee-ettevõtte nõukokku kuuluv linnavolikogu liige Elmar Sepp ütles E24-le, et info võimalikust United Utilitiesi osaluse müügist on talle uus. "Ootame ära sündmuste edasise käigu, siis anname hinnangud," lausus ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing