Üks küsimus: Mitu protsenti kasumist peaks Eesti Pank euro nimel riigile andma?

ÄP 07. september 2009, 00:00

Vahur Roosaar, ASi Wendre juht
Kui pank on piisavalt kapitaliseeritud, ei keela keegi väljamakseid teha ka eelnevate perioodide kasumitest. See pole üldse õige lähenemine, kas maksta 25, 50 või 100 protsenti. Seda peab hoopis teise nurga alt vaatama, mitte ainult tänasest riigi olukorrast tulenevalt.

Enn Listra, Eesti Panga nõukogu liige
Kopsaka, aga täpsemalt ei oska ma vastata. Mul on oma arvamus küll olemas, kuid pole viisakas enne seda, kui nõukogu asja arutab, konkreetset protsenti välja öelda. Eesti Panga kasum võib eurokriteeriumite saavutamist mõjutada küll, sest numbrid on päris suured ja praeguses situatsioonis ei sobi kogu kasumit endale jätta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing