Pankrotistunud Otepää Golfi 36 miljoni eest raske müüa

Kadri Jakobson 22. september 2009, 00:00

Pindi Kinnisvara Lõuna regiooni juht Christel Blaubrük ütles, et pankrotistunud Otepää Golfi vara eest küsitav 36 miljonit krooni on väga suur summa selle väikse linna kohta.

Ta märkis, et kuna osa hooneid on saanud ka tulekahjus kannatada, mõjutab see oluliselt vara väärtust. Blaubrük lisas, et kuna müüakse ettevõtet tervikuna, siis on lisaks kinnistule kaasas ka hulk vallasvara. "Ent kui arvestada, et kinnisvara moodustab sellest suure osa, siis on kindlasti tegemist väga suure summaga," möönis ta ning prognoosis, et selle müük ei ole lihtne. Ta tõi näite, et sealsamas müüakse 2,5 miljoni krooniga 70 hektari suurust maatükki ning müük pole kuigi edukas.

Pankrotihaldur Andres Hermet, kes korraldab Otepää Golfi vara müüki, tõdes samuti, et alghind 36 miljonit on suur summa, kuid nentis, et teistkordsel enampakkumisel võib hind langeda kuni 50%.

"Eks ta on kõrge muidugi, aga praegu ei saanud ka madalamat hinda panna. Alghind on Otepää Golfi vastu esitatud nõuete kogusumma," ütles ta. Tema sõnul on suurimad võlanõudjad Swedbank, Swedbank Liising, aga ka aktsionärid, kes on andnud ettevõttele laenu. "Eesmärk on enne talve uus omanik leida. Golfihooaeg lõpeb, aga talvel hoolduskulud jooksevad," ütles Hermet.

Tema väitel on Otepää Golfi vastu huvi tundnud välisinvestorid. Kui esimene enampakkumine ostjat ei too, võib Hermeti sõnul seaduse järgi hinda langetada aga kuni 50%.

Otepää Golfi plussiks on Hermeti sõnul sealsed golfirajad. "Rajad on seal väga huvitavad. Kui mõnel golfiväljakul on lage maa, siis seal on künkaid ja maastik palju põnevam," rääkis ta.

Mis puudutab ERGO Kindlustust, kes keeldus pärast põlengut kindlustusraha välja maksmast, kuna väidetavalt polnud Otepää Golfil kehtivat kindlustuslepingut, siis sellega pankrotihaldurid nõus pole. "ERGO Kindlustuse vastu esitame samuti nõude, 11-12 miljonit krooni. Nii palju maksab põlengus hävinud hoone taastamine," nentis Hermet.

Hoonest jäi järele ainult 1. korruse vundament.

Otepää Golf esitas pärast ebaõnnestunud saneerimiskatset kohtule pankrotiavalduse tänavu juulis.

Toona ütles Otepää Golfi juhatuse liige ja üks omanikke Kristi Laur, et firma oli sunnitud esitama pankrotiavalduse saneerimisplaani pahatahtliku ja korduva vaidlustamise tõttu GMP Projekt Levi OÜ poolt. Lauri sõnul oli oma osa Otepää Golfi pankrotimenetluseni jõudmisel ka ERGO Kindlustusel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:14

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing