Kriis õpetab nutikalt pidutsema

Signe Sillasoo 06. oktoober 2009, 00:00

Jumal tänatud, et majanduses ja elus üldse eksisteerivad tõusud ja mõõnad. Ja praegu on just viimane. Kõlab küll küüniliselt, ent ometi on sellest kriisist, masust ja kokkuhoiust ka mingit pidi kasu.

Õpitakse taas asju loominguliselt, nutikalt ja tagasihoidlikumate vahenditega plaanima ja ellu viima. Üleliigse tühja-tähja peale aega, raha ja inimressurssi vähem raiskama.

Firmapidude kontekstis ei saa küll öelda, et parim tuleb tasuta, küll aga hulga odavamalt kui varasematel aastatel. Praeguses majandusolukorras ei tohiks ürituste korraldamise teenuse pealt 20 protsenti soodustust saada mingi probleem olla.

Ka õhtujuhtidega läbirääkimisi pidades on võimalik mõned tuhanded kroonid hinnaalandust saada. Kõik sõltub soovidest ja teenusepakkujaga kokkuleppele jõudmisest. Peo eelarvest igati märkimisväärne kokkuhoid.

Kriisiaeg õpetab säästlikult lahendama ka mitmesuguseid tehnilisi küsimusi. Üha tavapärasem on praegu ettevõtete seas ürituste korraldamine suures osas oma töötajate abiga. Igati tänuväärne nähtus - suureneb meeskonna ühtsustunne ja lisaks on oluline sääst kulude pealt.

Leidlikult lahendavad ettevõtted ka peo korraldamise koha ja ruumide küsimusi. Miks mitte külastada lähiümbruses asuvaid kauneid talukohti, mis suuremat seltskonda mahutavad, või minna sootuks loomaaeda, nagu tegi seda sel suvel Prisma Peremarket.

Kui töötajate pundis on kõigele lisaks veel andekaid sõnaseppi ja esinejaid, siis pole vajadust ka õhtujuhtide järele. Uus Maa Kinnisvarabüroo sai oma suvises peo näiteks ilma peetud. Ise korraldati maastikumänge ja line-tantsu üritust, meeleolumuusikat mängis aga endine uusmaakas.

Need on kõigest ainult mõned näited. Võimalusi, kuidas nutikalt, lahedalt ja kokkuhoidlikult pidusid korraldada, on tuhandeid. Tuleb ainult korralik meeskond kokku panna ja asja kallale asuda.

Ainult tõsimeelne töö rassimine ja mitte minutikski meeskonnaga lõõgastumine kriisi eemale ei peleta. Ka masuajal tuleb pidutseda ja võtta asju mõnuga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:58

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing