Swedbank hoiab osalust Läti Karumsis

Hannes Sarv 23. november 2009, 00:00

"Pikem plaan on seda ettevõtet väärtustada ja kindlasti sealt mitte kiirkorras ära minna. Praegu see aktiivses müügis kindlasti ei ole," sõnas Piho värskelt tagatisena omandatud osaluse kohta Läti ühes suuremas piimatootjas.

"Kui väljumine tuleb, siis on see kombinatsioon ettevõtte enese arengust ja loodetavast turuolukorra paranemisest," lisas Piho. Samuti kinnitas ta, et Swedbanki fondid on ettevõttes kui finantsinvestorid ja juhtimisega tegeleb ettevõtte juhtkond.

Rigas Piensaimnieksi juht Neeme Jõgi rääkis, et omanikevahetus ettevõttes ei too kaasa muudatusi tegevuses. "Ma isegi ei oskaks seda hästi ette kujutada, et sekkutaks. Sellisel juhul peab olema kontrollpositsioon, mida ei ole," ütles ta.

Ka on investorid tema sõnul huvitatud ettevõtte heast käekäigust. "Kindlasti ei ole nende huvides hakata mingisuguse mõtlematu aktiivsusega seda käekäiku ohustama," lisas Jõgi. Ta kinnitas, et Rigas Piensaimnieks on ettevõttena kasumlik ja elujõuline.

RPS Holdingu aktsiatest üle 10% kuulub riskikapitalifondile Gild Arbitrage, lisaks klientide privaatportfelle haldavale Gild Financial Advisory Services ASile 5,8%. ASi Alta Foods, mille võlakirju RPS Holdingu abil osaliselt lunastati, suunas raha ka Gild Arbitrage'i fond - eelmise aasta lõpuks oli Alta kohustus fondi ees kasvanud üle 26,6 miljonit krooni. Lisaks oli Alta 6,47 miljonit krooni võlgu ASile Gild Advisory Services.

Alta Capitali jurist Anton Sigal kinnitas, et Gildile antud osalustega on need võlgnevused likvideeritud.

Marcel Vichmannile kuuluv OÜ First Telecom Trading võttis tagasi pankrotiavalduse ASi Alta Foods vastu.

Vichmann selgitas reedel, et avalduse võttis tagasi tema advokaat. "Kuna suuremad võlausaldajad ei soovi ilmselgelt maksejõuetut ettevõtet pankrotti kuulutada, siis mulle jäi mulje, et minu advokaat ei soovi suuremate võlausaldajatega tüli norida, kuna see võib kaasa tuua ebameeldivaid tagajärgi suurematele võlausaldajatele ja bumerangina ka minu ettevõtetele muudes suhetes," väljendas Vichmann oma seisukohta ASi Alta Foodsi suhtes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:19

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing