• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Värk Ozdojevist: otsisime tugipunkte

  Bulgaarias koos Andres Saame ja Einar Entsiku firmaga kinnisvara arendanud Härmo Värk ütleb, et tunneb Ahmed Ozdojevit, sest nad otsisid Varnas endale tugipunkti.

  Äripäeva andmetel meelitas Ahmed Ozdojev Eesti ärimehi Bulgaariasse Varna piirkonda kinnisvaraäri ajama ning viis mitmed neist kokku Jahia Hašieviga, keda kohalikus meedias on nimetatud Varnas tegutseva tšetšeeni allilma liidriks ning kes märtsis vahistati seoses välja pressimise kahtlusega.
  "Inimesena jättis Ahmed Ozdojev rahuliku ja naeratava mulje. Kohtusime, sest alguses ikka oled seal maal ja tead, et inimestel on seal kontor, ja saad nendega kokku. Meil oli ka tugipunkte vaja ja uurida, kes tegeleb, millega tegeleb, kuidas tegeleb," rääkis Värk.
  Ozdojevile ja altkäemaksu võtmise pärast karistatud endisele maksuametnikule Ahti Lillele kuulub firma Baltic House, mis on Lille väitel sõlminud koostöölepingu korterite müügiks Amfora Palace'i arenduses. Nimetatud arenduse ostsid umbes kolm aastat tagasi Hansapanga asutaja Andres Saamega seotud firma Toompeamaja ning Härmo Värgi juhitud investeerimisfirma Satnam Europe. Praegu ei juhi Värk enam seda firmat ning tema asemel on juhiks Ruben Gornischeff.
  Autor: Piret Reiljan, Aivar Hundimägi
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Meta jääb vähemalt Nasdaqil esialgu Facebookiks edasi
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.