Anne Oja • 16. juuni 2010 kell 14:42

W-kujuline langus sai lihaks ja vereks

Kui mullu tundus W-kujuline majandus-langus loogilise võimalusena, siis nüüd on see muutunud lihaks ja vereks, rääkis majandusteadlane Heido Vitsur.

"Asi on muutunud murettekitavamaks. Kui mullu tundus W-kujuline majanduslangus loogilise võimalusena, siis nüüd on see muutunud lihaks ja vereks," sõnas Vitsur. "Kreeka kriis on väga kiiresti levinud ja stiimulpakettide mõju saab otsa, kui hakatakse võlgu tagasi maksma."

Vitsur lisas: "Ma ei ütleks, et stiimulpaketid olid halvad, sest need päästsid meid kollapsist, kuid laenude tagasimaksmisel tarbimine paratamatult väheneb."

Vitsur avaldas arvamust, et stiimulpaketid päästsid maailmamajanduse kõige halvemast, kollapsist, kuid praegu on majandus nagu kausi põhjas. "Esimese järsu langusega võrreldavat langust enam ei tule, kui, siis 1% ringis," prognoosis ta.

Hetkel kuum