Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  KOBE Investmentsi võlanõuded kasvasid 80 miljoni võrra

  "Ei, vara küll kuskilt juurde tulnud pole. Kokku esitati nõudeid 360 miljoni krooni eest," rääkis Allikvere pärast eile toimunud võlausaldajate nõuete kaitsmist. Tema sõnul tunnustati ilma vastuväideteta 96 miljoni krooni väärtuses nõudeid ning ülejäänute osas esitati vastuväiteid.
  Pankroti peamine põhjus oli kinnisvaraprojektidega tegelenud ettevõtte ebaõnnestunud investeeringud, mis olid tingitud valdkonna üldisest arengust, on pankrotihaldur varem öelnud. Ettevõttele tehtav erikontroll peab välja selgitama, kas KOBE Investments on teinud ka tehinguid, mis on kahjulikud ja pole seotud ettevõtte tegevusega või on seotud päris ilmse vara väljaviimisega. "Erikontrolli akti veel ei ole ja täiendavad dokumendid lubati üle anda veel kolmapäeval," lisas Allikvere.
  Edasised arengud sõltuvad otseselt erikontrolli tulemusest. "Analüüsime seda koos pankrotitoimkonnaga ja vaatame, kuidas edasi käituda," märkis pankrotihaldur. Kas akt sel nädalal valmib, on tema sõnul küsitav.
  Pankrotitoimkonna järgmist kohtumist veel paika pandud pole.
  KOBE Investmentsi praegune juhatuse liige Hillar Talts ja tema partner Randy Kalm said ettevõtete kaudu KOBE Investmentsi omanikuks äriregistri andmetel mullu oktoobris. KOBE Investments liikus kahele firmale, mida omab praegu Taltsi ja Kalmu Haktoline Konsult OÜ.
  Varem on Äripäev kirjutanud, et Veljo Kuuse, Kaire Kopli ja Tauno Muide pankrotistunud kinnisvaraarendajast KOBE Investmentsist jäi järele pea 300 miljoni eest võlgu, kuid vara ettevõttel pole.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Euroopa aktsiaturud on tugevas languses
Keskpankurid jagasid eile Portugalis toimunud majandusfoorumil tumedaid sõnumeid, mis on täna viinud Euroopa börsid langusesse. Sarnast saatust on oodata täna ka USA turul.
Keskpankurid jagasid eile Portugalis toimunud majandusfoorumil tumedaid sõnumeid, mis on täna viinud Euroopa börsid langusesse. Sarnast saatust on oodata täna ka USA turul.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.