Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA jätkas punasel kursil

  Jätkuvalt jäid suured uudised Wall Streetil kuulmata ning millegi kindla puudumisel otsustasid investorid pigem müüa kui osta.

  Kolmapäeval suuri uudiseid turgudele ei jõudnudki, mistõttu võeti tähelepanu alla teisel pool Atlandi ookeanit toimuv. Iirimaal on taas tuure kogumas riigi raha suunamine pangandussektorisse ning rahva vastasseis sellele tegevusele.
  „Euroopa turgude nõrkus on otseselt mõjutatud sellest, mida iirlased võtavad ette Irish Allied Bankiga, mis saab Hispaania ning Kreeka streikidest ning kogu Euroopa kontinendi murekoormast,“ ütles Stifel Nicolausi direktor Tom Schrader CNN-ile.
  Ühendriikides on Esindajatekoda arutlemas eelnõu üle, millega soovitakse karistada Hiinat seoses riigi valuutamanipulatsiooniga. Ometi tegi Hiina täna ametliku avalduse, et riigi juhtkond soovib rahvusvaluuta paindlikkust suurendada.
  Ettevõtete tasandil on mitmel mandril peatähelepanu langenud AIG peale. Kindlustushiid peab parasjagu USA valitsusega läbirääkimisi, millega rahandusministeerium saaks hakata järk-järgult vähendama enda enamusosalust firmas. Lisaks on AIG hetkel vägagi tegev Aasias. Firma võib asjaga seotud inimeste sõnul juba täna jõuda kokkuleppele müüa kaks Jaapani elukindlustusharu Prudential Financialile 4,8 miljardi dollari eest.
  Kindlasti on Eestis suur hulk erainvestoreid, kes omavad kuulsa Citigroupi penny stock aktsiaid. Ühendriikide valitsus paneb müüki 2,2 miljardi dollari eest Citigroupi eelisaktsiaid. Rahandusministeeriumi sõnul alustatakse müüki juba täna ning müüdav kogus sõltub turu tingimustest. Citigroupi aktsia kallines täna 0,97%, 3,92 dollarini. 
  Päeva lõpuks olid S&P sektorid läbisegi rohelised ning punased. Suurima tõusu tegid läbi energiasektori ettevõtted, samas kui vähim usku pälvis finantssektor. Kullaralli muudkui kestab. Kui suvel püstitas kuld 1264 dollari peal uue rekordi ning seejärel kukkus kolinal, siis nüüd on tõus osutunud elujõuliseks. Täna õhtuks kallines unts kulda 0,18%, 1311 dollarini. Nafta hind liikus samuti üles. Barrel musta kulda tõusis 2,10%, 77,77 dollarini.
  Tuntud suurfirmade aktsiad olid täna enamuses languses, kuid kaotused ei olnud suured. Enim kukkusid Barclays (-1,94%; 19,19) ning Ford (1,68%; 12,31), samas ihaldasid investorid kõige rohkem just SanDiski (+4,61%; 37,64), Hewlett-Packardi (+2,19%; 42,53) ning Boeingu (+2,19%; 65,93) aktsiaid.
  Euro ületas täna 1,36 dollari piiri ning eurooplaste ühisvaluuta jätkab justkui redelist ülesronimist. Päevaga kallines euro 0,39%, võrdudes 1,3630 dollariga. Dollar kukkus täna ka kõigi teiste suuremate valuutade vastu.
  Nädala selgroog sai murtus ning Dow Jones tööstuskeskmine kukkus 23 punkti ehk 0,21%, 10 835 punktini. Nasdaqi indeks kukkus 3 punkti ehk 0,13%, sulgudes 2377 punkti peal. S&P 500 koondindeks läheb homsele vastu 1145 punktiga, olles täna järele andnud 3 punkti ehk 0,26%.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
DelfinGroupi poolaasta mahud kasvasid järsult
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Riigikogu ratifitseeris Soome ja Rootsi ühinemise NATOga
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Pirita linnaosavanemat kahtlustatakse altkäemaksu võtmises Asjasse segatud ettevõtja: kahjuks ei saa kommenteerida
Eile pidasid kaitsepolitsei ametnikud kinni neli inimest, keda kahtlustatakse korruptsioonikuritegudes. Keskerakondlasest Pirita linnaosavanemat Tõnis Liinatit kahtlustatakse altkäemaksu võtmises.
Eile pidasid kaitsepolitsei ametnikud kinni neli inimest, keda kahtlustatakse korruptsioonikuritegudes. Keskerakondlasest Pirita linnaosavanemat Tõnis Liinatit kahtlustatakse altkäemaksu võtmises.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.