Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vaher: 500 000eurone trahv väldib kuritegude regionaliseerumist

  Kuna Eesti on järgmisest aastast ühtses raharuumis, siis on  finantskuritegude trahvimäärade tõstmine finantsstabiilsuse ja õiguskindluse seisukohalt igati vajalik, leiab riigikogu õiguskomisjoni esimees Ken-Marti Vaher.

  Vaheri sõnul on Eesti karistusõiguse võrdlemine EL teiste liikmesriikide karistusõigusega on iseenesest üsna tavaline praktika.
  "Arvestades asjaolu, et euro näol on meil tulevast aastast alates tegemist ühtse raharuumiga on selline lähenemine finantsstabiilsuse ja õiguskindluse seisukohalt ka igati vajalik ja põhjendatud ning suund karistuste ühtlustamisele on minu arvates üldjoontes õige. See aitab tulevikus ära hoida näiteks finantskuritegude nn riigiti regionaliseerumist. Mõjusatel trahvimääradel on ennetav mõju võimalike edasiste rikkumiste ärahoidmiseks," selgitas poliitik.
  Finantsõigusrikkumised on üldiselt suuremahulised, mistõttu ebatõhus karistussüsteem tähendab ju sisuliselt ka karistamatuse süvenemist, märkis Vaher. "FI ettepanek väärib kindlasti tõsist kaalumist. Tuues analoogiat, siis augustis tõstis riigikogu näiteks monopolide turgu valitseva seisundi kuritarvitamise eest sanktsioone kuni 250 miljoni kroonini. See tõus karistusmääras on senisega võrreldes oluliselt suurem kui 16 korda,“ ütles ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohitid: kuidas taltsutada inflatsiooni
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.