Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kitarrimängijate pidu Vahemere vaimus

  Kitarrimuusikapäevade peaesinejad on tänavu Balti Kitarrikvartett Leedust ning solistid Arturo Tallini, Patricio Zeoli ja Patrik Kleemola.
  Kõik nad on väga hinnatud muusikud, kes astuvad publiku ette äärmiselt põnevate kavadega.
  Kuna tänavune festival kannab alapealkirja "Kitarr ja Vahemeri", siis võib esinejate kavadest leida just Vahemere-äärsete maade heliloojate kauneid teoseid.
  Balti Kitarrikvarteti esituses saab kuulda neljale kitarrile seatuna nii orkestrišedöövreid kui ka rahva- ja popmuusikat. Eesti Kitarriseltsi juhatusse kuuluva Julia Kahro-Reinmani sõnul saavad selle ansambli kontserdid alati sooja vastuvõtu osaliseks, kuna kvarteti mängustiil on virtuoosne, filigraanne ja viimistletud ning suhtlus publikuga vahetu.
  Balti Kitarrikvarteti etteasted pakuvad elamusi nii meelelahutuse otsijaile kui ka süvamuusika austajaile.
  Soomest pärit kitarrisolist Patrik Kleemola on noore põlvkonna üks väljapaistvamaid kitarriste, kelle Tallinna kontserdil tuleb esmaettekandele itaalia helilooja Francesco Maggio teos.
  Laiemat huvi pakub kindlasti ka Argentiina-Saksa taustaga multitalendi Patricio Zeoli esinemine.
  Tema kontsertidel kõlab 18.-19. sajandi itaalia, prantsuse ja hispaania heliloojate muusika, seda tänapäevasest kitarrist erineval romantismiajastu pillil. Esimest korda kõlab Eesti publikule Peruust pärit romantismiajastu helilooja Pedro Abril Tirado hiljuti avastatud looming.
  Nelja kontserdiga esinev Arturo Tallini on väljapaistev itaalia kitarrist, kellele on pühendatud suur osa praeguste kitarriheliloojate loomingust. Vastandina Zeoli ajaloolise hõnguga kontserdikavale plaanib Tallini tänapäevaste Vahemere maade heliloojate muusikat esitada.
  Julia Kahro-Reinman usub, et "Fiesta de la guitarra" on pidu kõigi kitarristide jaoks. "Sügis on seega kitarrimuusikasõpradele oodatuim aeg, kuna kohale tuleb palju häid esinejaid, kes astuvad üles Eestimaa eri paigus," märkis Kahro-Reinman.
  Ühtlasi on kitarrimuusikafestival hea põhjus kitarristide kogukonnal Otepääle aastaseminarile kokku tulla - see on üritus, millest omal ajal festival "Fiesta de la guitarra" välja kasvas ning mis nüüd teist korda üle pika aja taas toimub.
  Festival annab esinemisvõimaluse muidugi ka meie oma noortele lootustandvatele kitarritalentidele.
  "Fiesta de la guitarra" peamine eesmärk on tuua maailmatasemel kitarristid Eesti publiku ette ning innustada siinseid noori, kes on alles oma kitarristiteekonna alguses.
  "Loodame sellega lapsi ja noori klassikalist kitarrimängu õppima õhutada. Nendele, kes juba kitarrimängu õpivad, on tuntud kitarristide laval nägemine ja kuulmine suur innustus," kinnitas Kahro-Reinman.
  Et kitarrimuusika festivali ajal võimalikult laialt kajaks, jõuavad kontserdid pealinnast väljapoole - sinna, kus tavaliselt kitarrimuusikakontserte eriti tihti ei korraldata. Nii näiteks saab kitarrimängu nautida Otepääl, Pärnus, Sauel, Narvas ja Jõhvis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.