Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna Küte: gaasihinna langus võimaldas odavamat toasooja

  ASi Tallinna Küte teatel oli toasooja hind oktoobris madalam tänu Eesti Gaasi poolt müüdava gaasi hinna langusele. Samas Eesti Energia Iru elektrijaam pole hinda suvest saadik langetanud.

  Kuna Eesti Gaas alandas ASile Tallinna Küte müüdava maagaasi hinda, müüs Tallinna Küte soojust oktoobrikuu eest alla kinnitatud piirhinna. Soojuse hind kehtib tagasiulatuvalt 1. oktoobrist oktoobris tarbitud soojusele ja uue hinnaga arved jõuavad klientideni novembri alguses. Tallinna Küte müüs soojust hinnaga 842,71 krooni/MWh, lisandub käibemaks.
  "Kaugkütteseadusest tulenevalt võib soojusettevõte müüa soojust hinnaga, mis on madalam kinnitatud piirhinnast. AS Tallinna Küte on seda seadusest tulenevat õigust praktiseerinud mitmel korral ka 2009. aastal," ütles Tallinna Kütte juhatuse liige Priidu Nõmm.
  "Kuna soojuse hinda Tallinnas mõjutavad tugevalt maagaasi hind ja Eesti Energiale kuuluva Iru Elektrijaama poolt meile müüdava soojuse hind, siis ühe komponendi muutumine toob kaasa soojuse hinna muutuse. Seekordne soojuse hinna alandamine on võimalik tänu Eesti Gaasi poolt Tallinna Küttele müüdava gaasihinna langusele oktoobris," lausus ta.
  "Eesti Energiale kuuluv Iru Elektrijaam müüb meile hetkel soojust edasi sama hinnaga, mis hakkas kehtima augustist, mil toimus nendepoolne 14protsendiline hinnatõus," lisas Nõmm.
  Tallinna Küte toodab ligi 46 protsenti aastas müüdavast soojusest oma katlamajades, kasutades selleks maagaasi. Ülejäänu ostab Tallinna Küte ASile Eesti Energiale kuuluvast Iru Elektrijaamast, Tallinna Elektrijaamalt ja teistelt väikestelt soojusetootjatelt.
  Soojuse piirhinda korrigeeritakse vastavalt konkurentsiameti poolt kooskõlastatud hinnavalemile ning hinnakomponentide muutmisel muutub ka soojuse hind. Septembri alguses kinnitas amet oktoobrist piirhinnaks Tallinnas 890,34 krooni/MWh. Piirhinnaks on hind, millest kallimalt ei tohi soojust müüa. Küll aga saab ettevõte hinnavalemi komponentide muutudes müüa soojust odavamalt.
  Tallinna Küte on investeerinud kodumaisel toorainel põhinevasse alternatiivsesse ja importkütustest sõltumatusse Väos asuvasse Tallinna Elektrijaama. Alates augustist on Iru Elektrijaama poolt Tallinna Küttele müüdava soojuse ja Tallinna Elektrijaamas kohalikust hakkepuidust toodetud soojuse hinnavahe ligi 175 krooni/MWh viimase kasuks.
  Kokku on Tallinna Kütte emaettevõte Dalkia International investeerinud Eesti soojusenergeetikasse 2,5 miljardit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Pangaaktsiad tirisid Balti börsiindeksi miinusesse
Täna enimkaubeldud aktsiate LHV ja Šiauliu Bankase taandumine viis 1,23 protsendiga miinusesse ka Balti koondindeksi Balti Benchmark.
Täna enimkaubeldud aktsiate LHV ja Šiauliu Bankase taandumine viis 1,23 protsendiga miinusesse ka Balti koondindeksi Balti Benchmark.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.