Väinu Rozental • 8. november 2010 kell 15:46

Lenk küsib Pevkurilt, kuidas on võimalik toetusest ära elada

Rahvusvaheline ajakirjandus ei suutnud uskuda, et Euroopa Liidu ühes riigis Eestis, on vaene inimene pandud olukorda, kus ta peab ära elama kahe euroga päevas, ütles riigikogu liige Heimar Lenk täna riigikogus.

Delfi 1. oktoobrist 1. novembrini korraldatud sotsiaalses eksperimendis – kas on võimalik ühes kuus toime tulla 1000 krooniga ehk toimetulekutoetusega – osalenud Lenk esitas täna arupärimise sotsiaalminister Hanno Pevkurile.

„Praegune toimetulekutoetus tähendab, et inimene saab ööpäevas kulutada 33 krooni ehk 2 eurot,“ lausus Lenk.

„Me soovime, et sotsiaalminister analüüsiks seda olukorda ja vastaks küsimusele, kuidas me oleme sellisesse olukorda jõudnud,“ põhjendas Lenk arupärimise esitamist. „Samuti küsime, kas järgmise aasta riigieelarves on võimalik toimetulekutoetust pisutki tõsta, näiteks paarisaja krooni võrra.“

Riigikogu tänase istungipäeva lõpus läks Lenk taas kord kõnepulti ja tegi teatavaks, et samal ajal, kui tema arupärimise esitas, andis valitsusliit teada kavatsusest tõsta toimetulekutoetust 1000 kroonilt 1200 kroonini. „Ilmselt sundis seda sammu tegema Delfi eksperiment,“ järeldas Lenk.

Hetkel kuum