• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Millal ma hääletan Reformi poolt?

  Reformierakonna esmaspäeval avaldatud majandusprogramm "Eestist Põhjamaade parim majanduskeskkond" on mõistlik. Kuid minu jaoks on olulisem veel tegevus, mida võiks võtta kokku loosungiga "Eestist Põhjamaade avatuim majanduskeskkond". Sest mida võrdsemalt info kõigi mängus osalejate vahel jaotub, seda õigemaid otsuseid saab osaleja, olgu selleks siis ettevõtja, langetada.
  Ning siin on kõige selgemalt näha vastuolu Reformierakonna sõnade ja tegude vahel. Näen murettekitava trendina, et võimueliit on hakanud infot monopoliseerima. Kuigi erakonna majandusprogrammis seisab lõik "lähtume ärikeskkonna muudatuste kavandamisel õiguskindluse ning vastava valdkonna ettevõtluse esindajate kaasamise põhimõttest", on tegelikkus vastupidine. Ettevõtjate ette tuuakse neid puudutavad seadusemuudatused alles 12. tunnil, mil mingist kaasamisest enam juttugi ei saa olla. Kiirelt valminud võlakaitse seaduse mõju hakkame ehk aasta pärast nägema. Ametkondlikud dokumendiregistrid on taas suletumaks muutunud. Erakondade rahastamist määratakse kontrollima parteid ise. Kabinetivaikuses valminud ennetustrahvide eelnõu ohtlikkusest kirjutasime eilses juhtkirjas.
  Kuni Reformierakonna soovimatus otsuste langetamisel ühiskonna liikmetega diskussiooni pidada ei muutu, läheb minu hääl nende jaoks tulevastel valimistel kaotsi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Kinni läinud panga omanikud jäid kohtus lõplikult kaotajaks
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.