• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA pankadel on puudu 150 miljardit dollarit

  Basel-III reformide rangemate kapitalinõuetest lähtuvalt on USA suurpankadel puudu kuni 150 miljardit dollarit omakapitali. Peaaegu et kogu summa jaguneb kuue suurima panga vahel, näitab Barclays Capitali tehtud uurimus.

  Ligikaudu 90 protsenti vajalikust finantseeringust puudutab USA kuut suurimat panka, kirjutab Financial Times viitega Barclays Capitalile. Uuring eeldab, et pangad peavad omama „kõva tuumkapitali“ 8 protsendi ulatuses.
  See peab 2013 kuni 2019 tõusma kahest seitsme protsendini, et muuta pangad kriisikindlamaks. Süsteemirelevantsete pankade osas on kõne all veel lisaprotsent lisaks üldistele kvootidele. Omakapitali suurendamine võib toimuda kasumist, aktsiaemissioonidest või riskifondide müügist.
  Analüütikud usuvad, et suured USA pangad ei pea suurendama kapitali ainult regulatiivsetel eesmärkidel. Mõned inimesed siiski muretsevad, et järsud kärped võivad pankasid sundida vähendama laenamist või tõstma laenukulusid.
  “Need puudujäägid on täielikult juhitavad. Palju keerulisem küsimus on, mis mõju avaldavad uued reeglid kuludele ja krediidivõimalustele ning panga kasumlikkusele,” ütles Tom McGuire, Barclays Capitali kapitali nõustamisgrupi juht. 
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
November oli Tallinna lennujaamale oodatust parem
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.