14. detsember 2010 kell 21:00

Slovakkia plaan B: lahkuda eurotsoonist

Euroopa võlakriisiga ümberkäimine on kaugel vastutustundlikkusest, kirjutas Sulik kohaliku majanduslehe Hospodarske Noviny arvamusartiklis. Riigid, mis on olnud fiskaalselt ettevaatlikud, võivad sattuda hätta, kui nad peavad osalema oma võlgnikest kaasriikide päästmises, arvab Sulik. "Slovakkia jaoks on aeg lõpetada eurotsooni liidrite pime usaldamine ja olla valmis plaaniks B," ütles Sulik, kes on ühtlasi valitsuskoalitsiooni kuuluva SaS-partei esimees.

2009. aastal eurole üle läinud Slovakkia on ainus riik 16 eurotsooni liikmest, kes keeldub Kreeka päästmises osalemast. Peaminister Iveta Radicova administratsioon on kutsunud üles lubama võlgades liikmesriigid pankrotti minna, kaasates potentsiaalsete kadude jagamisse ka erasektori.

EL peaks olema valmis loobuma selliste riikide nagu Kreeka rahalisest toetamisest, kui ei ole täidetud abikriteeriumid, kirjutas Euroopa Koostöö- ja Arenguorganisatsioon (OECD) eile ühes oma rutiinsetest ülevaadetest.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum