• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Väärtpaberikeskus muudab hindu

  Uuest aastast jõustub Eesti Väärtpaberikeskuse hinnakiri, mis vähendab väärtpaberite hooldustasude alam- ja ülemmäärasid aga seab sisse kontohalduri miinimumtasu 250 eurot.

  Hinnakiri on rahandusministeeriumiga kooskõlastatud kaheks aastaks.
  Hinnanguliselt vähenevad EVK tulud ning ettevõtted ja fondivalitsejad säästavad sellega tuleval aastal 2,5 miljonit krooni, teatas ettevõte. "Ühe olulisema muudatusena vähenevad EVKs registreeritud äriühingutel väärtpaberite hooldustasude alam- ja ülemmäärad. Täielikult kaovad kohustusliku kogumispensioni fondiosakute väljalaskmisega seotud kandetasud ning samuti kontohalduritelt võetav tasu klientide poolt pensionikonto kohta tehtud päringute eest," ütles Eesti Väärtpaberikeskuse tegevjuht Julia Segerkrantz.
  Uue tasuna viib EVK sisse kontohalduri miinimumtasu 250 eurot. Eesti Segerkrantzi sõnul maksavad aktiivsed kontohaldurid süsteemi ülevalhoidmise ja arenduse mitteaktiivsete kontohaldurite eest praegu sisuliselt kinni.
  Eesti Väärtpaberikeskuses registreeritud äriühingutel vähenevad väärtpaberite hooldustasud, uueks ülemmääraks on nii börsil noteeritud kui noteerimata ettevõtetele 500 eurot (7 823,3 krooni), mis on 35% väiksem börsil noteeritud ettevõtetele praegu kehtivast ülempiiri tasust. Hooldustasu määr ettevõtetele, mille kapital jääb 60 000 ja 700 000 euro vahele, väheneb 25% võrra.  
  Füüsiliste isikute väärtpaberikontode haldustasu alammäär tõuseb senisega võrreldes 0,07 euro võrra,  juriidiliste isikute kontode haldustasu alammäär tõuseb enamustel juhtudel 0,87 euro võrra. Samas väheneb börsitehingu arveldamise tasu senisega võrreldes 4% ja makseta väärtpaberiülekande tasu 21%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.