• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  CV-Online: naftatehasele napib Eestis oskustööjõudu

  Kui logistika vallas on vaba oskustööjõudu praegu piisavalt, siis keemiaharidusega inimeste leidmine kujuneb ilmselt üsna raskeks, rääkis CV-Online juht Agu Vahur.

  "Minu esialgne hinnang on, et logistikaprofessionaale on võimalik leida, kuid keemia valdkonna tööjõu küsimus on palju komplitseeritum," ütles Vahur Tallinna Sadama ja Ukraina firma DMSS toornafta rafineerimise tehase plaani kommenteerides.
  Ehitajatest on küll palju räägitud, kuid logistika valdkond oli kriisi ajal üks suuremaid kannatajaid, selgitas Vahur, seetõttu on erialase kogemusega tööjõudu piisavalt leida. "Ainuke küsimus on asukohas, kuid see tuleb ilmselt kõrgema palgaga kompenseerida," märkis Vahur. Samas on inimesed töö nimel varasemast altimad teises linnas elukohta üürima, ehkki näiteks ehitajad tegid seda ka enne majanduskriisi.
  Vahuri sõnul on Eesti keemiatööstus siiani otsinud spetsialiste Soomest, Lätist ja isegi Leedust, sest kohalike keemikute rivi on üsna lühike. Arvestades, et Tallinna Sadam plaanib rafineerimistehast koostöös Ukraina ettevõttega, võib aga oletada, et Paldiskisse hakatakse tööjõudu otsima ka Ukrainast.
  Teatud määral on ülekantavad ka põlevkivikeemia vallas saadud oskused ja kogemused, arvas Vahur. "Üht-teist ehk turul (tööjõuturul - toim) on, kuna Nitrofert seisab siiamaani. Ka Paldiskis upakile läinud biokütusetehasest oleks ehk kedagi üle tulemas," arutles ta lisades, et nullist alustav tehas on hea võimalus otse ülikoolist tulevatele keemikutele.
  "Aasta-kahega koolitavad nad (välisspetsialistid - toim) välja kohalikud ülikoolist tulnud noored,"  ütles Vahur.
  AS Tallinna Sadam teatas täna, et plaanib rajada Ukraina firma DMSSiga Paldiski lõunasadamasse toornafta rafineerimistehase. Investeering ulatub ligi 18 miljardi kroonini.
  Uus terminal loob 200 uut kvalifitseeritud töökohta, mis oleks tervendavaks konkurendiks nii Balti riikide kui ka Skandinaavia autokütuseturul ning suurendaks piirkonna energiavarustuse sõltumatust. Kaudselt võib uusi töökohti tekkida aga üle 2000.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
USA börs jätkas tõusu
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.