Sirje Rank • 29. detsember 2010 kell 9:20

Soomes jõustub magusamaks

Soomes jõustub uue aasta algusest magusamaks, mis tähendab kaupmeestele omajagu segadust ja peavalu. Veel selge, mis tooted uue maksu alla käivad.

Üheltpoolt ei ole veel täpselt selge, millised tooted uue maksu alla käivad. Teisalt hakkab uus maks kehtima alles uuel aastal valmistatud maiustustele, karastusjookidele, jäätisele ja muudele toodetele, mis tähendab seda, et lõppeval aastal valminud tooted magusamaksu alla ei käi. Kaupmeestelt eeldaks see kahe eraldi arvestuse pidamist ja erinevaid hindu samadele toodetele, mis riskib päädida sellega, et ka magusamaksu vabalt toodetud kaubad tulevad samuti letti kõrgema hinnaga, pelgab Soome toidutööstuse liidu juht Elina Ussa.

Kaupmehed aga nurisevad kiirustamise üle. Maksustatavate kaupade osas pole veel täit selgust ning koolitus jäeti detsembrisse, mis on kaupmeestele aasta üks kõige töörohkemaid kuid.

Hetkel kuum