Raivo Sormunen • 7. jaanuar 2011 kell 6:56

Eurole algas aasta raskelt

USA dollar on tugevnenud Euroopa ühisraha suhtes ning liigub hetkel allpool 1,30 dollari taset. Täna öösel katsus valuuta ära ka 1,2968 dollari taseme.

2011. aasta esimesel nädalal on euro odavnenud dollari suhtes aga juba 3,1%.

Dollar tugevnes täna hommikul ka 83,56 Jaapani jeenini, mis on tugevaim tase pärast 23. detsembrit.

„Dollar on kolme (põhi)valuuta grupi tugevaim liige. Pärast majanduse väljavaadete selgemaks muutumist on dollari väljamüük lõppenud,“ ütles uudisteagentuurile Bloomberg Credit Suisse Group valuutastrateeg Koji Fukaya. „Võrreldes eelmise aastaga oleme me näinud dollari 180 kraadist pööret,“ lisas ta.

Dollari tugevnemise taga paranenud näitajaid tööjõuturult. Pärast üleeile avaldatud ADP teenindussektori häid tööhõivenumbreid on ootused kõrgeks aetud ka täna avaldatava detsembrikuu töötus- ja tööhõive numbrite suhtes.Analüütikud loodavad, et detsembris vähenes USAs tööpuudus 9,8%-lt 9,7%ni ning lisaks oodatakse 150 000 töökoha lisandumist.

Eurole on omalt poolt painet lisanud aga hirm millise intressimääraga õnnestub riikidel oma võlakirjade müüa. Järgmise nädala alguses müüvad kümnete miljardite eurode eest võlakirju nii Prantsusmaa, Itaalia kui ka Portugal.

Hetkel kuum