Indrek Kald • 10. jaanuar 2011 kell 15:24

Klandorf: kapo vastus on ammendav ja arusaadav

Tallinna linnapea Edgar Savisaare Vene raha skandaali uurinud Keskerakonna "tõekomisjoni" esimees Kalle Klandorf on kaitsepolitsei vastusega oma teabenõudele rahul.

"Kaitsepolitseiameti vastus on ammendav ja arusaadav," lausus Klandorf Delfile.

Kaitsepolitsei kirjutas reedel Klandorfile saadetud kirjas, et Savisaare rahaküsimise juhtumis tuvastatud faktid on juba avaldatud kapo peadirektori käskkirjas ja täiendava teabehankeinfo salastatuse ennetähtaegne kustutamine ei ole praegu võimalik.

Ühtlasi teatas kaitsepolitsei Klandorfile, et käskkirjast ei nähtu, nagu oleks kapo Savisaare või ühegi teise käskkirjas nimetatud isiku suhtes teostanud jälitustegevust. Eelmisel nädalal avaldatud "tõekomisjoni" raportis väidetakse nimelt, et Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare vastu teostati pikaajalist jälitustegevust.

Hetkel kuum