Folkmuusikud alustavad uut aastat talvegalaga

ÄP 14. jaanuar 2011, 00:00

Kõik artistid, keda kontserdi käigus esinemas näeb, on ühel või teisel moel seotud Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemiaga, pärimusmuusikute viljakaima kasvulavaga. Nende seas on näiteks Meelika Hainsoo, Cätlin Jaago, Tuule Kann, Karoliina Kreintaal jpt.

Oma muusikaga rõõmustab publikut ka folgifestivali korraldaja ja pärimusmuusika arendaja Ando Kiviberg. Ta on torupillimängu tuline austaja, kes on muusikuna kaasa teinud mitmes ansamblis ja kümnetes projektides.

Kavas on koht ka kahele ansamblile. Ro:toro mängib pärimuslikke lugusid torupillidel, mida ilmestavad improvisatoorne saksofon, rokkmuusikast läbi imbunud elektrikitarr ning veider rütmisektsioon. Gjangsta ehk Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia muusikamaja näppepillide kvarteti siht on populariseerida mandoliini ja kitarri kasutamist eesti pärimusmuusikas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:11

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing