Kas tunned naabrit?

Signe Sillasoo 14. jaanuar 2011, 00:00

Üheksakorruseline paneelmaja, mitukümmend korterit ja mitusada inimest selle sees - kõik naabrid, keda ei seo muu, kui ühe katuse all elamine.

Tavaliselt kokku ei puututa, juttu ei räägita ja suurt ei sõbrustata. Koridoris üksteisele otsa joostes teretatakse tasasel häälel. Enamik naabrussuhteid sellised ongi, olgu maal või linnas.

Tundub, et sama kehtib ka Läti ja lätlaste, Soome ja soomlaste, Rootsi ja rootslaste ning Venemaa ja venelaste kohta. Kui palju eestlane neist tegelikult peale põhifaktide teab? Mitte väga palju. Aga kunagi pole hilja olukorda parandada, oma naabreid paremini ja põhjalikumalt tundma õppida.

Algust võib teha näiteks teatrisaalis, sest järgmisel nädalal annavad Tallinnas Estonia teatris viis etendust meie lõunanaabrid Läti rahvusooperist. Kavas on balletietendused "Giselle" ja "Suveöö unenägu" ning ooperid "Madame Butterfly" ja "Jevgeni Onegin".

Õigupoolest on tegemist pikema koostööprojektiga, mis kestab 2013. aastani ja mille raames jõuavad peale Läti rahvusooperi solistide Eesti publiku ette ka Leedu rahvusooperi artistid, niisamuti nagu Estonia artistid esinevad Riias ja Vilniuses. Samuti on plaanis solistide vahetus, ühised rollide ettelaulmised ja muud ettevõtmised.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:11
Otsi:

Ava täpsem otsing