Tahvelarvutid pidurdavad PC müüki

Rait Rebane 13. jaanuar 2011, 20:39

 Kahe uurimisfirma sõnul on viimase kolme kuuga märgatavalt vähenenud PC-de müük, analüütikute sõnul hõivavad jõuliselt tahvelarvutid turgu.

Uurimifirma IDS sõnul kerkis personaalarvutite müük 3 kuuga 2,7 protsenti 92,1 miljonile, mis on võrreldes aasta taguse 13,6 protsendise kasvuga silmnähtavalt vähem. Konkureeriv uurimisfirma Gatner teatas, et eelmises kvartalis kerkis PC-de müük 3,1 protsenti.
 
Analüütikud põhjendasid müügi vähenemist üha populaarsemaks muutuvate tahvelarvutitega, nagu näites Apple iPad.
 
„Kui vaadata USA ja Euroopa turugu, siis PC-de müügitulemused valmistasid pettumust. Osaliselt on selles süüdi tahvelarvutid,“ teatas IDC analüütik Jay Chou,“kuid oma rolli mängib ka madalam tarbijakindlus.“
 
Tahvelarvutite müük on kasvanud kiirelt, prognooside kohaselt müüakse sel aastal üle 50 miljoni tahvelarvuti. Vaatamata sellele, läheb veel aega enne kui jõutakse järgi tavaarvutitele, kuna 2010. aastal ulatus nende müük 346,2 miljonini.
 
Siiani on edukaim arvutitootja olnud Hewlett-Packard, kes omab ligi 19,5 protsenti turust, ettevõttele järgnevad Dell ning Acer.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. January 2011, 20:39
Otsi:

Ava täpsem otsing