Analüütik ootab Helsingi börsile tugevat kasvu

Anu Jõgi 17. jaanuar 2011, 13:10

Finlandia Varainhoito strateeg ja portfellihaldur Tero Wesanko ennustab Helsingi börsile sel aastal 20protsendist kasvu, mis on rohkem kui maailma keskmine, kirjutab Kauppalehti.

Helsingi börsil noteeritud firmade tulemus paraneb järgmisel aastal umbes 20 protsendi võrra, usub Wesanko. „On olemas kõik eeldused, et ettevõtete tulemused paraneksid. Helsingi börs tõuseb sel aastal ligi 20 protsenti, mis on kogu maailma keskmisest parem tulemus,“ ennustas Wesanko.
 
MSCI Worldi indeksi maailma keskmise kasvu ennustus on 15 protsenti, kirjutab Kauppalehti.

„Eelmise aasta viimases kvartalis paranesid ettevõtete tulemused kahekohalise arvuga mõõdetavas tempos. Ettevõtete efektiivsemaks muutmise ja ümberstruktureerimise järel on nad nüüd heas korras ja tugevneva majanduskasvu tuules paranevad ka müüginumbrid,“ arvas Wesanko.

Analüütiku hinnangul on aktsiaturgude suurimad ohud arenevate riikide kasvu pidurdumine ja PIIGS-võlakriisi laienemine. „Liikumine kujuneb kindlasti hüplikuks, aga usun, et trend jätkub ülespoole ka 2011. aastal. Ajalugu on näidanud, et kolmas tõusuaasta on eelnevatega võrreldes olnud enamasti võimsam,“ juhib Wesanko tähelepanu.

Wesanko ennustab, et Helsingi börsil noteeritud firmad maksavad aktsionäridele keskmiselt 4 protsendi suurust dividendi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. January 2011, 13:10
Otsi:

Ava täpsem otsing