LHV: OEG internetikasiino tulud teevad muret

Alyona Stadnik 18. jaanuar 2011, 17:26

Olympic Entertainment Group'i neljanda kvartali äritulude tulemused olid positiivsed aga muret tekitavad internetikasiinode tulud, kommenteeris LHV analüütik Nils Vaikla.

Vaikla sõnul oli Olympic Entertainment Group’i neljanda kvartali äritulude kasv Balti riikides positiivne ning vastas ootustele.

"Eesti tulude kasv oli 13%, mis võrreldes teise kvartali 17%-se kasvuga oli mõnevõrra madalam, kuid siiski korralik. Eelmise aasta neljandas kvartalis hakkasid Olympicu hasartmängutulud kiirema tempoga suurenema, mistõttu võib kõrgem võrdlusbaas olla üheks käibe kasvutempo aeglustumise põhjuseks," kommenteeris Vaikla.

Vaikla sõnul tekitasid kõige muret internetikasiinode tulud, mis neljandas kvartalis olid poole väiksemad kui teises ja kolmandas kvartalis.

"Grupi tulemustele see mõju ei avalda, kuna internetikasiino osakaal kogu käibest on väga väike," põhjendas Vaikla.

Vaikla lisas, et vastukaaluks Eesti ja Leedu tulemustele oli Läti kasiinode äritulude 28%-ne kasv tugev. Kolmest Balti riigist on just Läti hasartmänguturg näidanud viimastel kvartalitel kõige kiiremat taastumist. Kolmandas kvartalis oli näiteks Olympicu ärikasum ja vastav marginaal kõrgeim just Lätis.

"Olympicu Balti turgude äritulude kasv on kooskõlas meie prognoosiga, mille kohaselt ettevõtte neljanda kvartali müügitulud kõikidest riikidest tõusevad võrreldes eelmise aasta neljanda kvartaliga 10%, " kommenteeris Vaikla.

Vaikla lisas, et Olympicu aktsiahinnale mõjus tänast sulgemishinda vaadates äritulude kasv toetavalt, kuid enim mõjutab ettevõtte aktsiat neljanda kvartali ja 2010. aasta majandustulemused. Viimased avaldab ettevõte 28. veebruaril.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. January 2011, 17:26
Otsi:

Ava täpsem otsing