Silvia Kruusmaa • 20. jaanuar 2011 kell 6:00

Juku-Kalle Raid kandideerib IRLi nimekirjas riigikokku

Juku-Kalle Raid kandideerib IRLi nimekirjas riigikokku, et kaitsta enda sõnul vaba mõtet ja parteilist mitmekesisust, teatas erakond.

"Kui inimesele midagi ei meeldi, siis pole mõtet oodata kedagi kolmandat, kes seda muudaks. Selleks ei pea partei liige olema, et kandideerida ja omi vaateid kaitsta," lausus ta.

Raid ei kuulu ühtegi parteisse ja on äärmiselt kriitiline kahe suurpartei tekkimise fenomeni suhtes. Kaheparteistumisele järgneks tema sõnul vaimne stagnatsioon. "See on jõhker, kui kaks kildkonda võtavad valguse ja eluruumi kõigilt teiselt ja kehtestavad enda hinnangusüsteemi. Või hinnasüsteemi, kui räägime monopolidest".

"Keskerakonnas ja Reformierakonnas on pagan teab kui palju noori, kuid pea mitte ühtegi, kellel oleks piisavalt mune, et oma juhtkonda kritiseerida ja lubjastumist pärssida. IRLis on see potentsiaal olemas, et saagida sellelt mugavalt ja ülbelt taburetilt üks jalg alt ära, rohelistele hoian selles osas samuti pöialt," rääkis Raid.

Raidi sõnul on olemasolevatest parteidest IRL kõige vähem populistlik ja nad võiks olla midagi enamat kui kelk koalitsioonis.

Hetkel kuum