Kadrin Karner • 22. jaanuar 2011 kell 9:56

Ligi: näen riigisektoris palju tühikargajaid

Reformierakondlasest rahandusminister Jürgen Ligi ei leia, et riigiettevõtete juhtide palgad oleks ülehinnatud, vastutus on ju ka suur, rääkis ta intervjuus Õhtulehele, kuid lisas, et muidugi on ka neid, kes oma palka välja ei teeni.

Eestis on riigiettevõtteid, mille juhid saavad teie meelest üle mõistuse kõrget palka?Riigiettevõtete juhtidel on tohutu vastutus, selge on see, et ministrite palgad on nende kõrval poisikesed ja ma ausalt ei ole kade. Aga muidugi ma näen riigisektoris palju tühikargajaid, kes oma palka välja ei teeni.

Meil on õhukese riigi kohta liiga paks avalik sektor?Seda ma ei söanda kinnitada. Ma võin südamest öelda, et meil on tõhus avalik sektor. Ja mitme aasta jooksul muudetakse teda veel tõhusamaks. Palku enam otseselt ei kärbita, aga need on külmutatud ning siin majas üritatakse jõuliselt mitut struktuurset reformi teha, ja tülitsetakse.

Me ratsionaliseerime riigisektorit ja Eesti ei ole priiskaja.

Hetkel kuum