Kadrin Karner • 23. jaanuar 2011 kell 13:03

Millised uued autod alanud aasta toob?

Portaali whatcar.ee andmetel toob alanud aasta Eesti autoostja jaoks kaasa üle 80 uue mudeli või mudeliuuenduse, millest olulisemad on kahtlemata täiesti uus Citroen C4, Seat Alhambra, VW Jetta, Hyundai ix20, Ford Focus, Toyota Verso S, Peugeot 508, Kia Rio, Opel Zafira jpt.

Palju on tulemas ka erinevaid mudeliuuendusi, kohe-kohe saabub müügile Opel Astra universaalkerega versioon, Suzuki erinevad mudelid, Mazda2, Mitsubishi Lancer jt saavad lõpuks ometi automaatkäigukasti, paljud mudelid saavad uued ja ökonoomsed mootorid jne, jne.

Sportlikkust hindavate autoostjate jaoks on selle aasta pommuudis kahtlemata Audi RS3 saabumine, samuti Citroen DS4 ja DS3 Racing, Mercedes-Benz SLK, uus Subaru Impreza jt.

Alanud aasta on läbimurre ka elektriautode valdkonnas. Esmakordselt saabuvad sel suvel müügile täielikult elektri jõul töötav autodekolmik: Mitsubishi iMiEV, Peugeot iOn ja Citroen C-Zero. Samuti mitmed uued hübriidid: Honda Jazz Hybrid, Lexus CT200h, Audi Q5 Hybrid, aasta lõpuks on oodata Peugeot 3008 nelikveolist diiselhübriidi, mis kannab mudelinime 3008 Hybri4.

Loomulikult on elu näidanud, et aasta alguse mudelikalender ei pruugi alati sajaprotsendiliselt paika pidada ning nii mõnegi uue mudeli saabumine Eestisse võib viibida. Sestap on enamjaolt tegemist orienteeruvate saabumisaegadega, millal ühe või teise uudismudeli vastu tasub hakata huvi tundma.

Ja veel: aastal 2011 hakatakse Eestis müüma ka kõikidele euronormidele vastavat Hiina automarki Great Wall. Kuna selle saabumisaeg on seni aga veel lahtine, ei tihanud maaletooja Subaru Nordic AB veel tema konkreetset saabumisaega välja hõisata.

Jaanuar

Audi R8 GTCitroen C4Citroen C5, C4 Picasso faceliftFord C-Max/Grand C-MaxHyundai ix35 2 WDIsuzu D-Max faceliftMazda2 ATMNissan MicraOpel Astra Sports TourerRenault Laguna faceliftSeat AlhambraŠkoda Octavia Tour A5 pre-facelift kerega

Veebruar

Chevrolet OrlandoHonda Jazz HybridJeep Wrangler faceliftMazda5Renault LatitudeSeat Exeo faceliftSuzuki SwiftVW Jetta

Märts

Audi A6 sedaanBMW 6-seeriaJeep CompassJeep Grand Cherokee diiselLand Rover Freelander 2WDMercedes Benz C faceliftOpel Corsa faceliftOpel Antara faceliftSaab 9-3 GriffinSubaru Forester mudeliuuendusSuzuki Alto ja SX4 ATMToyota Verso S

Aprill

Audi RS3Ford Focus 5d/sedaanHyundai ix20Jeep Patriot faceliftKia pro_cee`d faceliftLexus CT200hMercedes Benz CLS 63 AMGMercedes-Benz SLKPeugeot 508Suzuki KizashiVW Amarok

Mai

Audi Q5 HybridBMW M1 CoupeChevrolet Captiva faceliftCitroen C-ZeroHonda Accord faceliftKia PicantoMitsubishi iMiEVPeugeot iOn

Juuni

Citroen DS3 RacingFord Focus universaalMercedes Benz C kupeePeugeot 308 faceliftRange Rover EvoqueSeat Alhambra 4x4

Juuli

Chevrolet Aveo 5D/4DChevrolet Cruze 5DCitroen DS4Saab 9-5 universaal

August

Audi A6 AvantKia RioVW Tiguan

September

Hyundai i40Mini CoupeMitsubishi Pajero faceliftSaab 9-4X

Oktoober

Audi Q3Opel ZafiraSubaru Impreza

November

Hyundai VelosterKia MagentisMercedes Benz M-klassMercedes-Benz B-klassŠkoda NSF (New Small Family) uus väikeauto, mille ametlik nimi pole veel kinnitatud

Detsember

Ford RangerMitsubishi Lancer ATMPeugeot 3008 Hybri4 (4X4)VW Passat CC facelift

Hetkel kuum