Elad kauem, võidad rohkem pensionis

Kaisa Gabral 29. jaanuar 2011, 12:03

Kui olete jõudnud sõlmida kindlustuslepingu, siis üldjuhul jääb kogutud pensioniraha jääk pensionisaaja surma korral kindlustusseltsile, ütles finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve divisjoni juht Andre Nõmm Delfi lugejatele antud intervjuus.

"Kui olete sõlminud juba kindlustuslepingu, siis üldjuhul jääb Teie poolt nimetatud ”jääk” pensionisaaja surma korral kindlustusseltsile. Selline on elukindluste toimimise üldpõhimõte, kuna kindlustusselts võtab inimese ees kohustuse maksta pensionit tema surmani, st nendele inimestele, kes elavad kauem kui statistiline keskmine eluiga, maksab elukindlustusandja pensioni suurema summa kui isiku tegelik kindlustusmakse," märkis Nõmm intervjuus ja lisas:"Samas on ka siin mõned erandid, selleks on näiteks ühine pensionileping ning garantiiperioodiga pensionileping. Näiteks on Teil võimalik sõlmida pensionileping garantiiperioodiga (nt 10 aastat), mis tähendab et surma korral saavad garantiiperioodi ajal Teie poolt määratud soodustatud isik/isikud pensionimaksed edasi kuni garantiiperioodi lõpuni ehk antud näite puhul kuni 10 aastat ja peale garantiiperioodi lõppu ehk 10 aasta pärast ei ole pärija(te)l midagi saada - eeltoodud põhjusel on ka garantiiperioodiga leping üldjuhul mõnevõrra kallim."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    31. January 2011, 18:36
    Otsi:

    Ava täpsem otsing