4% võlakirjatootlus tähendab USA aktsiate kukkumist?

Raivo Sormunen, Kadrin Karner 08. veebruar 2011, 08:39

Maaklerfirma MF Global Inc poolt koostatud tehnilise analüüsi alusel on USA aktsiaturu edasine tõus küsimärgi all, kuna riigi valitsuse kümne aasta pikkuste võlakirjade tootlus on hakanud liginema tasemeteni, mis on lähiminevikus eelnenud aktsiaturgude kukkumisele.

Valitsuse kümne aasta pikkuste võlakirjade tootlus on lähenemas 4 protsendile ehk tasemeni, mis on kahe viimase aasta jooksul kuulutanud neljast korrast tervelt kolmel S&P 500 indeksi lühiajalise langustrendi algust, raporteerisid MF Global Inc tehnilise analüüsi asejuhid Craig Peskin ja John Kolovos, vahendab uudisteagentuur Bloomberg.

Eile tõusis indikaatoriks olevate võlakirjade tootlus 3,69 protsendini ehk kõrgeima tasemeni pärast 4. maid, kuna turgudel loodetakse, et sel nädalal avaldatav USA tarbijausaldusindeks tõuseb ja uute töötuabiraha nõuete hulk väheneb.
„Kui tootlus läheneb 4 protsendini, siis peame me aktsiate osas olema iga negatiivse löögi pärast valvel,“ märkisid analüütikud.

Viimane kord ületas USA valitsuse kümne aasta võlakirjatootlus 4 protsendi joone eelmise aasta 5. aprillil ning kolm nädalat hiljem alustas S&P 500 indeksi oma 16 protsendi pikkust langustsüklit.

USA aktsiaturu laiahaardelist jälgiv S&P 500 lõpetas eile 1319,05 punktill ehk kõrgemail tasemel pärast 2008. aasta juunit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. February 2011, 15:12
Otsi:

Ava täpsem otsing