JPMorgan: toornafta hind kukub järsult

Rait Rebane 08. veebruar 2011, 20:49

JPMorgan Chase’i teatel peaksid toornaftaga kauplejad kasutama võimalust ning müüma musta kulda praegustel kõrgetel hindadel, kuna sel nädalal võivad Lähis-Ida pingete vaibumise tõttu hinnad hakata märkimisväärselt langema.

Egiptuse poliitilised pinged tekitasid paljudes investorites mure, et meeleavalduste tõttu väheneb toornafta tarnimine Lähis-Idast, mille peale toornafta hinnad võtsid suuna üles. Jaanuari viimasel päeval kerkisid toornafta hinnad New Yorkis viimase 2 aasta kõrgeimale tasemele, Brenti toornafta kõikus 100 dollari piiril. Kuid viimastel päevadel vaibuvad meeleavaldused võivad põhjustada märkimisväärse korrektsiooni musta kulla hindades.

„Kui Egiptuse poliitilised pinged vaibuvad, on sel nädalal oodata toornafta hindade tugevalt langust,” teatasid eile JPMorgani analüütikud, „investorid peaksid seetõttu müüma toornaftat seni kuni hinnatase säilib.”

Siiski võib lähitulevikus näha toornafta hinnas suurt kõikumist kuna geopoliitilised riskid teistes maadel nagu Alþeerias, Jeemenis ja Jordaanias pole vaibunud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. February 2011, 09:32
Otsi:

Ava täpsem otsing