McDonald’si tulemused ületasid analüütikute prognoose

Rait Rebane 08. veebruar 2011, 20:16

Maailma suurim kiirtoidukett McDonald’si käive kerkis eelmises kuus 5,3 protsenti. Ettevõtte juhtkonna sõnul aitas müügile kaasa oodatust parem kasv Euroopas, samas kui müüki USA-s pärssis lumetorm.

McDonaldsi täna avaldatud raporti kohaselt kerkis jaanuaris käive 5,3 protsenti, Bloombergi poolt jälgitavad analüütikud ootasid kasvuks 4,5 protsenti. Suurimat tõusu näitas Euroopa turg, kus müük ületas analüütikute prognoositud 4 protsenti 3 protsendiga, kerkides kokku 7 protsenti. Tulemustele Euroopas aitasid uuendatud menüü ning hommikusöögi võimalus restoranides.

„Euroopas näitasid suurimat tõusu Ühendkuningriigid, Prantsusmaa ja Venemaa, samas kui tugevad lumetormid pidurdasid kasvu USA-s. Ühendriikides kerkis jaanuaris müük vaid 3,1 protsenti, mis on väikseim tõus alates 2010. aasta veebruarist,” teatas McDonald’si tegevjuht James Skinner.

USA müügitulemused jäid alla analüütikute prognoosidele, kes ootasid müügikasvuks 4,5 protsenti. Käive Aasia, Aafrika ja Lähis-Ida turgudel kerkis 5,2 protsenti.

Täna keskpäevaks on kiirtoiduketi aktsia kerkinud 2,98 protsenti 75,64 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. February 2011, 20:16
Otsi:

Ava täpsem otsing