Tampere: Arco Varal läks mullu tõusvas joones

Katariina Krjutshkova 28. veebruar 2011, 00:00

Arco Vara puhaskahjum vähenes möödunud aastal veidi alla 100%, 0,3 miljonile eurole (-4,6 mln kr). Äritulud oli kokku 358,4 mln krooni, mis on 27% vähem kui 2009. aastal, teatas ettevõte.

Lätis ja Bulgaarias on näha paranemise märke. "Alati saab ju paremini, aga möödunud aasta majandustulemused peegeldasid keskkonda, kus oleme," sõnas Tampere. Tema hinnangul on olukord paranenud nii Lätis kui ka Bulgaarias. "Läti küll kukkus Eestiga võrreldes rohkem ja on siiani allpool, aga vaatamata sellele on ta väga hästi taastunud," ütles Tampere.

Tampere sõnul on kinnisvaraarenduse poolelt näha kasvanud käivet ja võis väljamüügihinda tõsta. Ehituses on käive stabiliseerinud ja lepingute maht on suurem, lisas Tampere.

Partneri pankrot kiskus tulemust alla. Samas ütles Tampere, et riskid kinnisvaraturul pole kadunud. Arco Vara neljanda kvartali tulemust mõjutas negatiivselt erakorraline nõuete allahindamine 4,6 miljoni krooni (0,3 mln euro) ulatuses, mis oli seotud partneri pankrotistumisega.

"Pankrotiasi oli seotud eraettevõttega, kes jättis viimase osamakse maksmata. Selliseid asju ikka juhtub," ütles Tampere. Ta lisas, et praegu pole ükski partnerfirma pankrotiohus. Kuna Arco Vara peamine klient on ikkagi riik, maandab see riske.

Selle aasta jaanuar oli Tampere hinnangul sama loid nagu tavaliselt.

Eelmisel aastal müüs Arco Vara kortereid ja krunte kokku 129 tükki, 2009. aastal oli see arv 82.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:48

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing