Birjo Must • 7. märts 2011 kell 0:39

Laar: tegime hea tulemuse

Pärast valimistulemuste selgumist antud intervjuus rääkis Laar, et 23 kohta parlamendis on IRL-i jaoks hea tulemus.

„Need eksperdid, kelle arvamusi me usaldasime, ennustasid meile veidi vähem kohti. Nad ennustasid meile edu, kuid mitte nii palju punkte,“ lausus Laar ning rõhutas, et läkski paremini.

Küsimusele, mis oli IRL-i enda eesmärk, vastas Laar, et eesmärk oli nagu igal erakonnal - saada kas või üks koht rohkem kui eelmistel valimistel. „Kui oleksime saanud alla 19, siis oleksime lugenud seda ebaõnnestumiseks. Saime üsna korralikult rohkem,“ sõnas ta.

Andrus Ansip kinnitas pärast tulemuste selgumist, et tema sooviks jätkata sama koalitsiooni. Samas mainis ta, et koalitsiooni läbirääkimised saavad olema keerulised.

Ka Laar tunnistas, et loomulikult saavad need olema keerulised, sest tarvis on teha väga vastutustundlik koalitsioonileping. „Ma arvan siiski, et peamised eesmärgid on meil ühised – et eelarve saaks tasakaalu ja ei võtaks vastu ühtegi otsust, mida me kanda ei suuda,“ möönis ta.

Kus võivad lahknevused esile kerkida? „Ma arvan, et ma ei näe mitte niivõrd palju lahknevusi, vaid seda, et on palju asju mida arutada,“ ütles Laar. Tema hinnangul on oluline see, et mõlemad erakonnad soovivad hakata hakata majandust kasvatama.

Kas sotsid võtate kampa? No vaadates sotside programmi, on see meie omadest üsna kaugel ning erinevused on suured, rääkis Laar lõpetuseks.

Hetkel kuum