Daimler ja Rolls-Royce alustavad ühist äri

Fredy-Edwin Esse, California 09. märts 2011, 11:43

Daimler AG ja Rolls-Royce Group teevad 3,2 miljardi eurose ühispakkumise Tognum AG äraostmiseks, sihtides suurte mootorite nõudluse kasvu arenevatel turgudel.

Kaks firmat loovad ühise äri ja plaanivad Tognumi aktsia eest välja käia 24 eurot, vahendab Bloomberg. Pakkumine tähendab 30%st preemiat võrreldes 4. märtsi sulgemishinnaga, mis oli viimane täis kauplemispäev enne, kui firmad avaldasid enda huvi.

Uus loodav firma sisaldab Daimleri praegust 28,4% osalust Tognumis ning Rolls-Royce'i Bergen mootorite üksust. Tognumi ülevõtmisega, mida Daimler kunagi omas, saavutavad kaks suurfirmat kontrolli maailma suuruselt teise merendus-, energia- ja kaitsesektori diiselmootorite tootja üle Caterpillari järel.

"Pakkumine sisaldab üsna arvestavat preemiumi," ütles M.M. Warburgi analüütik Marc-Rene Tonn Bloombergile. "Arvestades Daimleri suurt rahareservi, oli küsimus, mida sellega teha, ammu üleval. Tegu on huvitava laienemisega," lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. March 2011, 11:44
Otsi:

Ava täpsem otsing