Euroopa aktsiaturgude langus on mõõdukas

Romet Kreek 14. märts 2011, 11:26

Euroopa aktsiaturgudel on alanud päev mõõduka langusega.

Peamised indeksid on langenud 0,2 kuni 0,8 protsenti. Teistest suurema, 1,7 protsendise kukkumise tegi Saksamaa aktsiaturg. Hispaania aktsiaturg tõusis 0,6 protsenti.

Frankfurdi börsi uudiskiri tõi sealse aktsiaturu languse põhjusena välja Jaapani katastroofi.

Euroopas on aktsiaturul kaotajateks elektritootjate aktsiad ja edasikindlustajate omad. Elektritootjate aktsiatele mõjub kehvasti uudis, et mitmed riigid vaatavad üle tuumaenergia kasutamist Jaapani õnnetuse valguses. Edasikindlustajad ootavad kahju hinnanguid Jaapanist. AIP Worldwide hinnangul on kindlustusnõudeid Jaapanist 2,8 triljoni jeeni ehk 34 miljardi USA dollari eest.

Swiss Re aktsia hind langes 3,3 protsenti, 50 frangile. Münchener Rück’i aktsia hind kukkus 3,9 protsenti, 106,95 eurole. Saksamaa elektrikompaniide RWE ja E.ONi aktsiate hinnad kukkusid vastavalt 4,4 ja 2,7 protsenti ja maksid 45,80 ja 22,38 eurot.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. March 2011, 12:34
Otsi:

Ava täpsem otsing